Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνικού Καράτε Αθηνών – ΑΕΝΑΟΝ ιδρύθηκε το 1998 και είναι αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ). Παράλληλα, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ).

 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνικού Καράτε Αθηνών – ΑΕΝΑΟΝ έχει στόχο να εκπαιδεύσει τα μέλη και αθλητές του στην τέχνη του καράτε, με βάση τους κανόνες που ισχύουν στο πλαίσιο των – γραπτών και άγραφων – νόμων των πολεμικών τεχνών, αλλά και εκείνους που είναι εγκεκριμένοι από τη ΓΓΑ. Η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός, η αυτοπειθαρχία, η αυτοπεποίθηση, ο σεβασμός στον δάσκαλο, τον συναθλητή και τον αντίπαλο αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της “φιλοσοφίας” του συλλόγου μας, τα οποία μεταλαμπαδεύονται στα μέλη του μέσω της διδασκαλίας του καράτε.

Ο σύλλογός μας συμμετέχει τακτικά σε πρωταθλήματα και εκδηλώσεις της ΕΛΟΚ, σε διάφορα τουρνουά και επιδείξεις, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Οι δε διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι αθλητές του συλλόγου είναι πολυάριθμες.